Safir

pImport/intermediez/insotesc dealeri/securitate locala:diamante brute orice cantitate sau calitate (cel mai mic pret) Experienta locala: Sierra Leone, Tanzania, Congo, Liberia, Guineea. Pentru detalii CONTACT

3_Safir

  • Omul a fost fascinat din cele mai vechi timpuri de frumusetea si proprietatile exceptionale ale safirului. In trecut, majoritatea pietrelor albastre erau numite safir.Abia din secolul la XIX-lea se stie ca safirul si rubinul sunt varietati ale corindonului. Simbol al bogatiei si socotit capabil sa inlature durerile si sa impiedice starnirea certurilor, oamenii considerau ca safirul aduce putere, onoare si nemurire proprietarului sau. In Evul Mediu safirul, “piatra episcopala”, reprezenta Raiul si valorile spirituale cele mai inalte. Scade tensiunea arteriala, trateaza insomnia, uneori cancerul; piatra se descarca in apa rece, apoi se reincarca pentru scurt timp la soare. Apara nativii din Capricorn (astrologi moderni), Sagetator (bizantini), Varsator (bizantini).

 

  • Culoare Safir

Diferite nuante de albastru, violaceu, albastru-violaceu, verde, galben, incolor (leucosafir), portocaliu, roz-portocaliu (padparadscha).

Vezi si...

Toate drepturile rezervate 2014